perjantai 16. kesäkuuta 2017

Viimeinen poikue


Maanantaina kuoriutui viimeinen vesilintupoikue eli sinisorsat. Tulivat tiistaina (13.06) pois kuusisaaresta. Niinkuin kuvasta näkee niitä on vain 4, haudonnan alussa oli 10 eli on taitanut varis taas käydä tyhjentämässä pesää!  :( 

Tässä rapsa kaikista poikueista tältä kesältä:
20.05. Telkät eka pöntöstä ulos 9 kpl, olivat lammella 4 vrk ja sitten isommille vesille.


25.05. Yllä, telkät tulivat pois toisesta pöntöstä, näitäkin 9 kpl. Ovat edelleen lammella, mikä on ennen kokematonta! Viime vuonna yksi telkkäpoikue oli lähes yhtä kauan, mutta se johtui siitä että emon jalka oli kipeä, eikä pystynyt aeimmin kävelyttämään poikasia. 
01.06. Eka sorsapoikue lauttasaaresta 11kpl. Eka päivänä 2 poikasta eksyi (seurasi väärää sorsaa) ja hukkui jonnekin. Jostain syystä tämä emo, joka pitää poikaset täällä koko kesän, lähti isolle järvelle. Kun tuli takaisin kaksi päivää myöhemmin poikasia oli 6 jäljellä. Toissapäivänä poikue pieneni viiteen (kissa luultavasti verottanut yhden :( ) Nyt ovat yli kaksiviikkoisia.
10.06. Kolmas telkkäpoikue pöntöstä, 11 kpl. Eivät voineet olla meidän lammella, koska meillä oli jo yksi telkkäpoikue. Olivat viereisellä lammella 2 vrk ja sitten isoille vesille.
11.06. Neljäs telkkäpoikue pöntöstä, 9 kpl. Eivät voineet olla meidän lammella tai viereiselläkään eli olivat meillä kaksi tuntia ja sitten isoille vesille.  
13.06. Tuo alussa mainittu sorsapoikue, joka on edelleen lammella.

Tänä kesänä kuoriutuneet yhteensä: Telkkiä 38 kpl ja sorsia 15 kpl eli suht normikesä. Kivaa on että kolme poikuetta on edelleen lammella!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tervetulleita, kysymykset, omat kokemukset tai palautteet. Any comments are welcome.