torstai 8. kesäkuuta 2017

Terijoensalavan kohtalo...


Oikeastaan tiesinkin mikä "vaivasi" lammen rannalla olevia salavia, mutta tässä nyt kuitenkin kuvallista todistusta syystä!


Ihmeellistä että aiempina vuosina meillä ei ole näkynyt kottaraisia, mutta tänä kesänä sitten enemmänkin; ensin vanhempia, jotka hakivat poikasilleen ruokaa ja nyttemmin ovat poikasetkin täällä. Poikasten "sirittävä" ääni kuuluu jatkuvasti ja parhaimmillaan kottaraisia voi olla parikymmentäkin!


Päivittäin lammella näkee edelleen taveja, tässä pari lepäämässä. Välillä näyttäytyy myös tavimamma erikseen, ehkä hautomassa lähellä?


Paras rantapaikka on kysytty ja kun sorsapoikue on siinä, telkän poikaset haluaisivat "valloittaa" sen. Ongelma on se että sorsamamma on aina poikasten mukana...


... ja ei aina tarvitse kuin liikahtaa telkkien suuntaan, niin telkät saa räpylät alleen!
Saattaa muuten olla että tämä telkkäpoikue, joka on ollut lammella jo 14 vrk, lähti isommille vesille tänään iltapäivällä. Sinänsä, jos niin on käynyt, niin ajoitus olisi täydellinen, koska eilen kuoriutui kolmas telkkäpoikue pöntössä. Niiden pitäisi vielä tänään tulla pois sieltä! (jos poikueet olisivat lähellä toisiaan, mammat ottaisivat aika raskaasti mittaa toisistaan)

2 kommenttia:

  1. Onpa siellä rikasta elään menoa, Sinun lammellasi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ei aina itsekään pysy mukana kun tapahtuu niin paljon. Tärkeimpiä yritän välittää tänne blogiin...

      Poista

Kaikki kommentit tervetulleita, kysymykset, omat kokemukset tai palautteet. Any comments are welcome.