torstai 22. kesäkuuta 2017

Kuvun alla ja teiniangstia


Tällä kertaa telkänpoikaset leikkivät "Arvaa mikä TV-sarja"-leikkiä. Kesti hetken ennenkuin arvasin että tämä juttu oli "Kuvun alla". 


Tuo kuvun alla -kuva liittyy oikeastaan kuvasarjaan "teiniangstista". Toissapäivänä kun mamma oli poissa, 9 poikasta pisti keskenään ranttaliksi. Poikasethan ovat 4-viikkoisia ja niiden koosta voi jo erottaa kummat ovat koiraita ja naaraita. 


Teinien ongelmia "ratkottiin" puolen tunnin ajan. Käytös ei olisi ollut samaa jos telkkäemo olisi ollut paikalla. Käytös on normaalia ja kaikissa poikueissa aloitetaan jossain vaiheessa harjoitella tulevaa reviiri-, nokkimis- ja soidinkäyttäytymistä.


Silmämääräisesti katsoen useimmin "kyytiä" saivat pienemmät tyttöpoikaset. Kun sitten tilanne rauhoittui, kaikki olivat taas kiltisti porukassa ja mammakin oli tullut takaisin. Jonkinlainen itsenäistymiskehitys tässä on meneillään ja niinpä seuraavana päivänä emo oli lähtenyt 6 poikasen kanssa "isommille vesille". 3 poikasta siis jäi edelleen lammelle ja ovat tietysti vieläkin kahden sorsapoikueen lisäksi. Kun nuo muut poikaset olivat niin kauan täällä lammella en ihmettelisi, jos joku niistä vielä palaisi jossain vaiheessa.


Aiemmin olenkin kertonut että lammella touhuaa ainakin yksi vesimyyrä ja nyt vihdoin sain otettua tunnistettavan kuvan siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tervetulleita, kysymykset, omat kokemukset tai palautteet. Any comments are welcome.