maanantai 19. kesäkuuta 2017

Pienimmistä pienimmät


Euroopan pienin sorsalintu eli tavi. Tässä ihan tuore poikanen ja näitä on yhteensä yhdeksän. Vuosikausiin ei ole nähty tavin poikasia lammella, mutta niinpä vaan tulla tupsahtivat!


Aiemmin tavit ovat olleet tosi arkoja, mutta tänä vuonna lammella on pyörinyt kaksikin paria taveja ja eivät ole heti lentäneet pois ihmisen nähdessään. Nyt ainakin toinen näistä pareista on saanut poikasia, toistakin mammaa on vielä voinut nähdä.


Saa nähdä näkeekö tavipoikuetta vielä jatkossa, kun lammella on jo kolme vesilintu-poikuetta, onneksi tavien vieraillessa oli vaan telkät vedessä. Syksyllä meidän tontilla otettiin lammen takaa puita pois ja koneiden jäljiltä on vetisessä maassa paljon "lätäköitä". Sellainen maasto sinänsä voisi olla ihan sopiva taveille, ainakin vanhempi sorsapoikue käy siellä päivittäin.


Viime viikolla kerroin toisesta sorsapoikueesta, josta tuli vain 4 poikasta (nyt vain 3 :(  ) josta luulin että varis olisi tyhjentänyt osan munista. Eilen soudin ja kävin "pesäsaaressa", siellä oli kuitenkin vielä 5 munaa! Pesään muni kaksi eri sorsaa aikoinaan ja nähtävästi täytyy olla niin että toisen sorsan munimat munat olisivat kuoriutuneet myöhemmin, jos haudonta olisi jatkunut. Mutta eihän emo voi jäädä hautomaan jos toiset ovat jo kuoriutuneet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tervetulleita, kysymykset, omat kokemukset tai palautteet. Any comments are welcome.