maanantai 22. toukokuuta 2017

Yhteishuoltajuus

Kerroin jo aikaisemmin, miten kuusisaari tyhjennettiin ja sitten sinne tuli munimaan toinen sorsamamma. Tilanne muuttui kuitenkin niin että alkuperäinen mammakin alkoi uudestaan munimaan samaan pesään. Sitten muninta loppui ja alussa toinen mamma alkoi hautoa munia. Eka mammakin oli kiinnostunut haudonnasta ja toisen ollessa poissa se meni hautomaan.


Nyt oikeastaan tilanne on kääntynyt siihen eka mamma hallitsee haudontaa; Jos toinen menee hautomaan tulee eka lähelle ja toisen täytyy siirtyä. Kun eka mamma hautoo se ei lähde pois vaikka toinen tulee lähelle. Ainoa poikkeus on kun toisen "pappa" tulee käymään, silloin se toinen pääsee hautomaan. 
Vaikka toinen ei pääse tällä hetkellä paljonkaan hautomaan se pysyy silti mahdollisemman lähellä pesää. Jos se on vedessä tulee telkkäpoikasten mamma yleensä antamaan sille kyytiä. Välillä se voi tosin olla viereisellä pikkulammellamme rauhassa kuten muut hautovat telkätkin.


Nyt järjestely sujuu vielä jotenkin, mutta olisi parempi jos olisi vain yksi joka vastaa haudonnasta. Puhumattakaan siitä mitä tapahtuu kun poikaset kuoriutuvat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tervetulleita, kysymykset, omat kokemukset tai palautteet. Any comments are welcome.