keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Sisulla ja sydämellä


Kylmän pakkasyön jälkeen maan pinta on vielä jäässä, mutta sisukkaasti lauttasaaren mamma jatkaa hautomista. Illalla hämärän aikaan kävi ruokailemassa puolen tunnin ajan että jaksaa taas. Onneksi ei ole ollut pidempiä räntähetkiä.

Viime päivityksen jälkeen taas vähän positiivista; kakkossorsaparin hylkäämäksi jäänyt (varis tyhjensi) kuusisaaren pesä kelpasi kolmossorsaparille, joka oli kovasti etsinyt pesäpaikkaa. Nyt siellä on jo kaksi munaa. Lisäsin kuusisaareen pari pientä kuusta, jotka peittävät näkyvyyttä että pesä olisi paremmin suojassa.


Käpytikka tiedottaa reviiristään päräyttelemällä nokallaan johonkin mistä kuuluu mahdollisemman kova ääni. Kai sen voisi tulkita jonkinlaiseksi "lauluksi". Meillä sellainen "rummutuspaikka" löytyi lahopuun latvassa olevasta oksantyngästä.


Jälkikäteen lisätty: testataan saako tähän liitettyä väliin videonäytteen...



Telkkien tilanne vaikuttaa hyvältä; Ensimmäisen poikueen pitäisi kuoriutua ensi viikolla ja neljännessä pöntössä ollaan aloittelemassa haudontaa. Lisäksi vielä kahdessa pöntössä on munia, joista toivottavasti saataisiin yksi hautoja lisää!

4 kommenttia:

 1. minkä kokoisia lammet ovat ja miten nuo saaret ovat tehty?

  VastaaPoista
 2. Varsinainen lampi on n. 10-20m leveä ja 70m pitkä. (pikkulammen halk. n. 10m)
  Toinen saari on tehty kaivuuvaiheessa muutamilla isoilla kivenjärkäleillä + maata ja toinen saari on kelluva eurolavaviritelmä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiinnostaisi tietää miten tuollainen kelluva saari tehdään. Kiva että on suht aktiivinen blogi kun sitä tuppaa olemaan kaikki kiinnostavat blogit hieman kuolleita!

   Poista
  2. Viimeisimmässä päivityksessä kerrottu tarkemmin uusitusta lautasta, josta toivottavasti selviää rakenne...

   Poista

Kaikki kommentit tervetulleita, kysymykset, omat kokemukset tai palautteet. Any comments are welcome.