lauantai 11. toukokuuta 2019

Pesäpaikoista onkin kysyntää...

Edellisessä päivityksessä kerroin kuinka tein tämän pienen lautan sorsalle, mutta se olikin neiti-sorsa. Mietin jälkeen päin että tulikohan tehtyä vain leikkilautta sorsan- ja telkänpoikasille? Nyt viikkoa myöhemmin tämä näky yllätti minut, siellä on mamma munimassa ja varmemmaksi vakuudeksi pappakin pyörii siinä lähellä. Tämä olisi jo neljäs pesivä sorsa meillä (3 isolla lammella ja 1 pienellä).
Välillä hautovilla mammoilla on vaikeuksiakin, eilen aamulla koirassorsat ajoivat pikkulammen hautovan mamman pois pesästä ja ahdistelujen jälkeen kesti neljä tuntia ennenkuin emo tuli takaisin. Onneksi ei ollut kylmä aamu, koska munat olivat suojaamatta.

Tavimammojenkin pitäisi olla hautomassa tähän aikaan keväästä, mutta en tiedä onko pesintä mennyt uusiksi kun tämä tavipari on pyörinyt vähän aikaa lammella?

Keväämmällä telkkäkoiraat ottivat yhteen soidinmenoissa, nyt on toisen laista "sotaa" käynnissä. Viikon sisällä on tulossa eka telkkäpoikue ja telkkämammat ottavat yhteen reviirimerkeissä. Ne eivät halua että lammella on muita naarastelkkiä ja välillä tavitkin saavat kyytiä. Tämä telkkäpari yritti olla lammella, mutta ei voinutkaan. Koiras ei oikein ymmärrä mistä on kysymys kun mammat tappelee keskenään. Se yrittää ajoittain mennä väliin, mutta "soidintanssit" eivät tehoa puolustavaan mammaan! Tässä kuvassa mamma sukeltaa karkuun veden pinnan alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tervetulleita, kysymykset, omat kokemukset tai palautteet. Any comments are welcome.