perjantai 17. toukokuuta 2019

15. toukokuuta eka poikue!

Telkkäpoikue pääsi yllättämään, eka poikue tuli ihan eri pöntöstä kuin kuvittelin. Tosin missään pöntössä ei ole vielä kameraa, joten näin voi käydä.

Poikueessa on yhteensä 8 poikasta. Emo on aika arka ihmisten suhteen, touhut pysähtyvät jos näkee minut lähellä lampea. Toiset telkät saavat kyytiä ja välillä sorsatkin! Veikkaan että ovat lammella vielä päivän-pari. On mahdollista että yhdestä pöntöstä tulee samaan aikaan toinen poikue ja jos niin käy, mammoilla tulee reviiritaistelu.

Kirjoitin edellisessä päivityksessä kuinka pikkulautalle tuli pesimään sorsa. Kun se tapahtuu näin myöhään on todennäköistä että sorsaparin pesintä muualla on epäonnistunut ja nyt tullaan meille yrittämään uudestaan. Tuo ei jäänyt eka tapaukseksi; 2 päivää sitten kuusisaareen rymysi viides mamma ja kun se häiritsi hautovaa mammaa yritin hätistää sitä pois. Se olikin ihan tuttu mamma (luultavasti pesi tässä saaressa viime vuonna?) eikä suostunut jättämään saarta rauhaan. Niinpä soutelin sinne ja huomasin että se oli jo tehnyt kuoppaa maahan ihan toisen mamman viereen! Sain lähes koskettaa sitä ennenkuin se väistyi pois. Laitoin pesäkuoppaan sahanpuruja ja kuivaa heinää, jotta mamma saa viimeisteltyä pesän kuntoon. 
Kuvasta näkee kuinka lähellä pesät ovat, uudempi mamma oikealla. Senkin suhteen varmaan sama juttu että yritetään pesintää uudelleen. Näin toisella yrittämällä munia onkin sitten vähemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tervetulleita, kysymykset, omat kokemukset tai palautteet. Any comments are welcome.