sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

"Paras paikka..."

Paras paikka on tietysti ihan mamman vieressä!
Eka telkkäpoikue on ollut lammella 10 päivää ja tuntuvat viihtyvän ihan. Muilla telkkäpoikueilla ei ole ollut asiaa jäädä lammelle.

4. telkkäpoikue (9kpl) tuli pois pöntöstä perjantaina. Pönttö on aivan lampemme rannalla, mutta mamma ei uskaltanut viedä poikasia veteen, koska eka poikueen mamma oli "vaanimassa" niitä.  Kun huomasin kotoani tilanteen, menin rannalle, jolloin eka mamma meni lammen toiselle puolelle poikastensa luo ja tämä poikue uskalsi mennä veteen.

Mutta vedessä olo jäi muutamaan minuuttiin ja mamma päätti lähteä heti suuremmalle järvelle. Meillä on vielä kolme telkkähautojaa jäljellä pöntöissä.

Perjantaina huomasin myös että lauttasaaren sorsamamma on vähän "korkeammalla" kuin normaalisti. Se merkitsee vain yhtä asiaa; poikaset ovat kuoriutumassa ja mamma "seisoo räpylöillään", jotta kuoriutumiselle on paremmin tilaa.

Lauantaina uteliaat poikaset olivat jo kurkistelemassa pesästä!

Kerrankin pääsin kuvaamaan (kauempaa) sitä kun poikaset menevät veteen ensi kertaa pesästään. Tässä lauttasaaressa oli kymmenen poikasta. ("Lauttasaaren väkiluku kymmenkertaistui!")  :) 

Ensi kertaa oikeasti maalla.

Mielestäni kuusisaaren mamma aloitti haudonnan samaan aikaa ja eipä siis ole ihme, että eilen illalla myös sen 11 poikasta tulivat veteen pesästään! Molemmat poikueet olivat omissa saarissaan yötä ja illalla ilmestyi myös ensimmäinen kissa vaanimaan poikasia :( 
Tämän päivän kuusisaaren poikue oli toisella lammella ja tuli äsken takaisin. Telkkämamma joutuu sulatttamaan sorsapoikueet ja on käyttäytynyt rauhallisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tervetulleita, kysymykset, omat kokemukset tai palautteet. Any comments are welcome.