perjantai 21. huhtikuuta 2017

"Lauttasaaren" kunnostus

Muutaman kesän palvellut lauttasaari vaati kevätkunnostusta. Se on tehty eurolavasta kulmat pyöristäen, nostemateriaalia alle ja päälle maisemointi. Kun se oli rannassa kuorin vanhan maakerroksen pois ja laitoin tilalle uutta sammalta ja keskelle kuivaa ruohoa. Saari ankkuroituu muutaman metrin päähän rannasta jottei ketut ja kissat pääse hyppimään siihen.
Tein kunnostuksen päivällä, jolloin oli vielä pikkuisen jäätä. Välittömästi kun jätin saaren kotisorsamamma tuli tutustumaan työn laatuun :)

2 kommenttia:

  1. Miten teit lautan? Onko se jotenkin kiinnitetty rantaan tai pohjaan?

    VastaaPoista
  2. Kiitti kysymyksestä; pyöristin vanhan "eurolavan" (800 mm × 1200 mm kuormalava) reunat, alle pakkausmuovia ja muovipulloja nostamaan lavaa veden yläpuolelle. Keskellä reikä josta laitettu seiväs pohjaan. Toimi ok parina edellisenä kesänä, mutta nyt vaihdettu tanko ja oli niin tuulista ettei pysynyt paikallaan. Piti laittaa lisäksi ankkuriksi sankko, jossa oli kiviä. Meillä on myös pikkulampi, jossa on tehty pienempi lautta, joka on kolmella narulla rannoissa kiinni. Siinäkin pesi sinisorsa viime vuonna!

    VastaaPoista

Kaikki kommentit tervetulleita, kysymykset, omat kokemukset tai palautteet. Any comments are welcome.